Swojskie wędliny ekologiczne, naturalnie wędzone to zdrowe i naturalne produkty najwyższej jakości bez niepotrzebnych chemicznych dodatków. W Manufakturze Dobra tradycyjne swojskie wędliny powstają z wysokiej jakości mięsa ekologicznego pochodzącego z naszej certyfikowanej hodowli drobiu i świń rasy puławskiej. Nasze naturalne wędliny wędzone BIO mają nie tylko smak domowych wędlin tradycyjnych, są jednocześnie zdrowe, sycące i pełne wartościowych składników.
Wędzonki ekologiczne – zamów, zanim znikną
Dostępne w naszym sklepie wędliny ekologiczne powstają w krótkich seriach metodami rzemieślniczymi. Oznacza to, że każda partia tych pysznych wędlin domowych wytwarzana jest ręcznie i nigdy nie ma ich zbyt wiele. Jeśli cenisz smak naturalnych swojskich wędlin powstających w zgodzie z rytmem przyrody, zamów ekologiczne wędliny tradycyjne, zanim znikną z półek.
W naszej ofercie posiadamy:

Wędliny ekologiczne powstają tradycyjnymi metodami – zobacz, jak są wytwarzane wędliny tradycyjne
Tradycyjnie wędzone wędliny BIO EKO w Manufakturze Dobra nie powstają masowo na automatycznych liniach produkcyjnych. Nasze produkty ekologiczne szybko znikają z naszego sklepu internetowego, więc wybór ekologicznych wędlin swojskich jest zawsze ograniczony.
Te pyszne wędliny domowe swój wyjątkowy smak i aromat zawdzięczają naszej pracy i wysokiej jakości mięsa. Wszystko robimy sami – od ręcznego rozbioru mięsa wieprzowego i drobiowego, przez marynowanie z dodatkiem naturalnych przypraw aż po powolne tradycyjne wędzenie w dymie olchowym. Ekologiczne mięso wieprzowe i drobiowe pochodzi z naszego gospodarstwa. Dzięki temu swojskie wędliny tradycyjne z Manufaktury Dobra mają wspaniały smak naturalnego mięsa i aromat ekologicznych przypraw.

Małoseryjna produkcja naturalnych wędlin domowych
Produkcja wędlin ekologicznych w Manufakturze Dobra łączy najlepsze tradycje rzemieślnicze z troską o dobrostan zwierząt i surowymi przepisami dotyczącymi zrównoważonego rolnictwa ekologicznego. Każdy etap – od rozbioru po pakowanie – odbywa się ręcznie. Ekologiczne wędzonki i swojskie kiełbasy naturalne powstają w małych ilościach, ale dzięki temu zawsze są świeże i mają wyjątkowy smak wędlin bio eko, a klienci otrzymują najwyższej jakości ekologiczne tradycyjne wędliny.
Ekologiczne wędliny bez dodatków
Ekologiczne wędliny produkowane w naszym certyfikowanym gospodarstwie nie zawierają sztucznych konserwantów ani barwników. To bezglutenowe wędliny bez azotynu sodu o krótkim i bardzo prostym składzie. Naturalne wędliny domowe mają charakterystyczny, delikatny zapach dymu i są bogate w białko oraz składniki odżywcze.

Naturalne wędliny tradycyjne z mięsa ekologicznego
Głównym składnikiem wszystkich dostępnych w naszym sklepie swojskich wędlin EKO BIO i wędzonek jest najwyższej jakości ekologiczne mięso wieprzowe i drobiowe pochodzące z własnej, certyfikowanej hodowli. Nasze zwierzęta mają nieograniczony dostęp do pastwisk i zdrowej karmy bez GMO i antybiotyków, którą sami przyrządzamy. Dzięki temu otrzymujemy soczyste mięso wysokiej jakości o wyjątkowym smaku. Z takiego mięsa z dodatkiem naturalnych przypraw produkujemy swojskie wędliny powstające w niewielkich ilościach, w miarę dostępności składników.
Naturalne przyprawy ekologiczne – esencja smaku pysznych wędlin domowych
Nie korzystamy z gotowych mieszanek, stosujemy przyprawy ekologiczne, które podkreślają smak natury charakterystyczny dla swojskich wędlin tradycyjnych z Manufaktury Dobra. Nasze najwyższej jakości produkty, wędzimy tradycyjnie dymem olchowym. Właśnie tak powstają eko wędliny wędzone BIO o wyjątkowym smaku i pięknym kolorze.
Dlaczego warto wybierać ekologiczne wędliny wędzone z Manufaktury Dobra ?
Wybór ekologicznych wędlin wędzonych ma ogromny wpływ na zdrowie. Swojskie ekologiczne wędliny powstające bez konserwantów i chemicznych dodatków, tworzone z szacunkiem do natury i dobrostanu zwierząt są bogatym źródłem białka, witamin i mikroelementów, niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Wybierając swojskie wędliny powstające z najwyższej jakości ekologicznych składników i wędzonki z Manufaktury Dobra, możesz cieszyć się naturalnym smakiem tradycyjnych produktów bez obaw o zdrowie.
Ekologiczne wędliny z Manufaktury Dobra – czym wyróżniają się swojskie wędliny bez konserwantów?
Dostępne w naszym sklepie swojskie wędliny wędzone BIO to wyłącznie domowe wędliny tradycyjne z wysokiej jakości mięsa zwierząt z naszej certyfikowanej hodowli. W ofercie Manufaktury Dobra Klienci znajdą najwyższej jakości produkty ekologiczne, w tym: bezglutenowe kiełbasy ekologiczne wędzone tradycyjnie, swojskie kiełbasy naturalne, parówki ekologiczne w słoikach i wędzonki drobiowe z kurczaka, kaczki i gęsi pastwiskowej o naturalnym smaku mięsa i z dodatkiem naturalnych przypraw. Także aromat ekologicznych wędlin BIO trudno pomylić z czymkolwiek innym – to kwintesencja tego, czym tak naprawdę jest smak natury.
Nasze eko wędliny bez azotynu sodu i konserwantów są idealne dla osób poszukujących wyjątkowego smaku tradycyjnie wędzonych wyrobów rzemieślniczych powstających z szacunkiem do zwierząt i środowiska naturalnego.
Dowiedz się więcej również o naszym drugim projekcie: KurczakPastwiskowy.pl










































